Sant Jordi amb un company de viatge inesperat
La diada de Sant Jordi ha comptat amb un inesperat company de viatge: la pluja. Al punt del migdia, i de manera intermitent, una fina cortina d’aigua ha saludat als castellarencs i castellarenques que han sortit al carrer a celebrar el dia de la rosa i del llibre. Malgrat l’ambient plujós i fred, les llibreries Vallès i Espai Lector Nobel, que han muntat parada a la plaça d’El Mirador es mostren satisfetes amb les vendes de la jornada. A la fotografia es mostra la parada d'intercanvi de llibres que va montar El Mirador Centre de Coneixement.
Cal recordar que l’any passat la diada de Sant Jordi es va celebrar durant la Setmana Santa, fet que va dificultar les vendes per un dia què és essencial pel negoci de la literatura. Enguany, la compra de llibres ha repuntat i malgrat la meteorologia poc propícia, la jornada s’ha tancat amb xifres “força bones”, segons assegura el col·lectiu de llibreters de la vila. L’escriptora castellarenca Gisela Pou, amb “El silenci de les vinyes”, ha estat una de les gran triomfadores del dia, com en el cas del llibre “Jo confesso” de Jaume Cabré, “El presoner del cel”, de Carlos Ruiz Zafón, o la novel·la juvenil “Els jocs de la fam”, de Suzanne Collins, llibres dels quals s’han arribat a exhaurir els exemplars a la venda.
Els llibres de vell també han tingut el seu espai a la plaça d’El Mirador. Llibrenet.com, el catàleg i botiga de llibres de segona mà del castellarenc Joan Galí, ha instal·lat una parada, així com també Rosa M. Canet i Flor del Mal . La novel·la negra ha estat el gènere més venut, segons assegura Josefina Llaurador de Llibrenet.com, amb llibres d’autors com Agatha Christie o Jaume Fusté. “La gent que busca llibres de segona mà, que tenen un preu d’1 a 2 euros, són persones a les quals els agrada llegir. Si abans compraven dos o tres llibres per Sant Jordi, ara potser en compren un de nou, i la resta de segona mà. El nostre catàleg és molt heterogeni, i es venen clàssics com “El lazarillo de tormes” o autors més contemporanis com Manuel de Pedrolo”, explica Josefina Llaurador, de Llibrenet.com.
D'altra banda, El Mirador s’ha sumat a la jornada amb “Porta’t i emporta’t”, un stand on es podien intercanviar llibres, i on també s’han programat tallers de creació de xapes de Sant Jordi i manualitats per als més menuts. A la fira també han instal·lat un petit espai establiments com el forn de pa Sant Jordi, el Petit Llaminer i les entitats Suport Castellar, Avan, Via Solidària-Càritas, puntaires de l’Escola Nocturna, TEB Castellar i Coral Sant Esteve, i algunes formacions polítiques de la vila.
Després del lleu ruixat primaveral que ha tingut lloc al migdia, la pluja ha donat una treva a llibreters, firaires i castellarencs i castellarenques, que malgrat l’ambient ennuvolat que en alguns moments ha deixat escapar tímids raigs de Sol, han apostat per viure al carrer la diada. La festa gran de la literatura ha tingut com a protagonistes al crític literari Òscar Rocabert i de l’escriptora Sílvia Melgarejo, entre d’altres, que durant la tarda de Sant Jordi han recitat poemes a plaça d’El Mirador. D’altra banda, Melgarejo ha signat exemplars de la seva última publicació, titulada 39 poemes. El cuiner Carles Calsina, president del col·lectiu Cuina Vallès, també ha signat el llibre que ha editat el col·lectiu gastronòmic vallesà i que porta per títol "Cuina Vallès a taula". La cobla Vila d’Olesa, ha posat la música i la tradició a la tarda de la diada de Sant Jordi.
Comentarios
Publicar un comentario