Castellar del Vallès està a punt de perdre una col·lecció de més de 200 ràdios de museu

 
Entrevistem en exclusiva a Francesc Soto Martínez, que ens explicarà, com després de fer col·lecció històrica de més de 200 ràdios antigues, i totes funcionen (1926 a 1970) a l’arxiu municipal de Castellar del Vallès, té un ultimàtum per deixar l’espai i emportar-se la col·lecció de museu a una altre lloc.
 

La mostra de ràdios antigues a Castellar del Vallès, es pot entendre com un autèntic retrat d'època, que, a banda de portar records a molta gent, permet intuïr certes estructures socials referents als hàbits de la població d'ara fa 5 o 7 dècades. I és que Soto assegura que a través dels aparells es pot endevinar, entre altres coses, la posició social del seu antic propietari.
Per altra banda, però, l'exposició ha estat concebuda per tal que els més menuts puguin conèixer una parcel·la desconeguda de la seva pròpia història, que a hores d'ara pràcticament ha desaparegut. Entre d'altres coses, a l'exposició es pot escoltar un disc de vinil dels Beatles de 1962 amb un tocadiscs dels anys 50. Un fet que, segons Soto, "els nens no han experimentat mai i és molt difícil que ho puguin fer".
 
  
La joia de la corona de l'exposició, és una ràdio Suïssa que va ser construïda el 1922 i que només té un canal. 
Luis del Olmo s’interessa per la col·lecció
Luis del Olmo va inaugurar el 2012 el Museu de la Ràdio "Protagonistas Luis del Olmo" a Roda de Berà. Del Olmo comenta que ha estat "tota una sorpresa el descobriment de la col·lecció de ràdios antigues de Castellar de la qual me n'havia parlat el director del museu de la ràdio de Roda".
 
El popular periodista va admetre que era la primera vegada que estava a Castellar i que sentia "fascinat" pel món de les ràdios antigues. Igual sentiment té en Francesc Soto: " El Luis està enamorat de les ràdios com jo" però advertia del poc reconeixement que té la col·lecció a Castellar. "El que tenim aquí al poble no ho sabem apreciar. A part de Barà, no hi ha cap altre lloc semblant a Catalunya i aquí no se sap valorar i això em dol".


Tant de bo es pugui trobar una solució i buscar un lloc on poder exposar una col·lecció històrica, de museu. Els ciutadants de Castellar han de saber que vivim en un municipi on podem treure pit per tenir una de les col·leccions més importants de ràdios antigues i ara l'estem a punt de perdre.

Comentarios

Entradas populares de este blog

El Catálogo KickStart

Mcdonald's: Una Publicidad Subliminal

Anuncio de #GiorgioArmani, Si