On anirieu si puguessiu viatjar en el temps?


Hem de dir que som una comunitat inquieta, que ens agrada fer coses i viatjar. I en aquesta ocasió he tornat a agafar la furgoneta de Ràdio Flaixbac per anar al Carnestoltes de Sitges i de pas preguntar als Bacaperus, on aniries si puguessis viatjar en el temps.

Web!

Teories sobre els viatges temporals i el que comporten diferents fonts. Els viatges temporals no es podrien entendre sense la possibilitat del sorgiment de paradoxes.

TEORIES FÍSIQUES SOBRE LA RELACIÓ DEL TEMPS AMB LA VELOCITAT

Segons la teoria de la relativitat d'Einstein, es pot assenyalar que si algú és capaç de moure informació d'un punt a un altre més ràpid que la velocitat de la llum, d'acord amb la relativitat especial, equival al fet que un observador percep una transferència de informació cap al passat.
 
La teoria general de la relativitat per la seva banda ofereix algunes possibilitats teòriques addicionals, que analitzarem en detall conforme es presentin.

VIATGES AL FUTUR

En realitat totes les partícules viatgen contínuament cap al futur, ja que el temps flueix sempre en la mateixa direcció, i el pas del temps és només el moviment cap al futur, en els termes en què els descriu la teoria de la relativitat.

No obstant això, el flux d'avanç cap al futur pot ser una mica lent per a la durada de la vida humana. Per conèixer el que succeirà demà, tan sols s'ha d'esperar un dia sense necessitat de fer un desplaçament en el temps, però conèixer el futur llunyà i, per exemple, conèixer als nostres rebesnéts o contemplar la civilització d'aquí a mil anys és diferent.

L'efecte relativista de la dilatació del temps ofereix, almenys teòricament, la possibilitat de viatjar al futur evitant envellir.

MÈTODES PROPOSATS PER A REALITZAR VIATGES EN EL TEMPS

Un dels mètodes sobre els quals més s'ha escrit es basa en els forats de cuc, una màquina de viatge temporal que utilitzi un forat de cuc funcionaria (hipotèticament) de la següent manera:
Es crea d'alguna manera un forat de cuc. Un extrem del túnel és accelerat a una velocitat propera a la de la llum, potser amb una nau espacial avançada, i llavors es torna de tornada al punt d'origen. A causa de la dilatació temporal, l'extrem accelerat del túnel ha envellit menys que l'extrem estacionari (des del punt de vista d'un observador extern).

Recomanació: Veure la pel·lícula Interstellar

 Webs: La millor manera de viatjar en Internet en el Temps és veure les hemerotèques dels diaris. La Vanguardia, El periódico. Podeu veure que passava en el Món quan veu néixer.
Per exemple: Jo vaig néixer el 8 de desembre de 1985. Doncs he de saber que buscat altres 8 de desembre va passar: L’assassinat de John Lenon al 1980 o L’Atac a Pearl Harbour i posterior declaració de Guerra dels USA al Japó al 1941




Comentarios

Entradas populares de este blog

El Catálogo KickStart

Mcdonald's: Una Publicidad Subliminal

Anuncio de #GiorgioArmani, Si