Sense Escrúpols Càpitol 2


Les Google Glass
Google Glass és un projecte increïble, que ens fa creure que per fi estem vivint un d'aquests futurs promesos en què els cotxes volen, tenim colònies a la Lluna o que podem teletransportarnos d'un lloc a un altre en segons. És un futur promès en què l'accés a la informació hi és, és transparent i Google Glass en certa manera permet accedir-hi.
Glass és el primer d'una nova classe d'elements tecnològics. Impossible d'entendre per alguns, indiferent per altres, excitant per uns més. En ser el primer de la seva classe, les preguntes que hi ha sobre aquest aparell no són poques. I és que al final, col · lectivament hem de pensar que es tracta d'una eina, com a tal podria ser usada per a no tan bones utilitats com Google ens ha mostrat en diversos vídeos.
L'equip del Sense Escrúpols
La prima línia de la privacitat
La privacitat és una cosa que cada persona té per dret en néixer. Un dret fonamental personal del que gaudim, és una cosa que encara que estigui o no estigui escrit tots desitgem tenir. Però durant les últimes dècades hem vist com la línia que separa la vida pública de la privada és cada vegada més lleugera. No em refereixo al fet que les xarxes socials d'alguna manera envaeixi la nostra vida personal i privacitat perquè som nosaltres els que controlem les xarxes socials, i si simplement no vols que alguna cosa es sàpiga, no ho diguis.
Però Glass en certa manera aporta un grau de preocupació de la mateixa manera que els sistemes de càmeres de seguretat (CCTV) aporten quan passeges per llocs suposadament públics, quan en realitat estàs sent gravat a cada pas que dónes.
Glass és el CCTV personal. Un sistema capaç de seguir la nostra vida i les persones que ens envolten, de manera voluntària o incòmodament involuntàriament.

Alex i Carla

De la por a noves tecnologies a acceptar com una cosa normal

Sempre ha passat. Ens fa por els grans avenços tecnològics fins que arriba al punt que estan tan estesos que hem de abraçar la tecnologia com la nostra. Hem vist casos similars durant l'última dècada de forma clara i molt semblant.
Te'n recordes quan els mòbils no portaven càmera i de sobte van començar a sortir models amb càmera? Per a què volíem càmeres al mòbil quan ja tenia una més gran i de millor qualitat? Es tracta d'integrar diferents aparells en un de sol, no de qualitat, sinó de comoditat.
Hi havia veus que volien que el flaix sempre es disparés al mòbil per saber quan et feien una foto. O fins i tot podem veure com alguns mòbils fan un soroll de disparador quan fas una foto encara que tinguis el mòbil en silenci per alertar que s'està fent una foto. Quan hi ha una càmera al davant, tots tenim a entrar en pànic per la nostra privacitat.

Celebrant el gol de Messi!
Una cosa semblant passa amb tots aquests nous serveis que fan un seguiment continu de cada pas que dones com Nike Fuelband o Fitbit. "O no, tots els passos que dono seran emmagatzemats a internet perquè malvades empreses puguin vendre'ls al millor postor" ... Bé, és possible que això passi, que Nike, Fitbit o qualsevol d'aquests sistemes decideixi vendre les teves dades per fer diners , però no es tracta que vagin a vendre les teves dades, al final es tracta que aquestes eines t'han donat resultats que creus que val la pena. Si no estàs desacord, simplement no es recomana utilitzar.


Com podem controlar això amb Glass i tots els sistemes similars que arribaran durant els propers anys? Pel que fa a les teves dades, Google és coneguda per usar-los per vendre millor publicitat relacionada amb els teus gustos. No crec que ningú hauria de sorprendre si algun dia això passa amb Glass.
Pel que fa a ser gravat amb Glass, aquí em temo que l'únic sistema que serveix és aquesta vella mania i últimament en desús, "respecte".
Haurem de crear noves normes de comportament social amb Glass de la mateixa manera que les creem amb els mòbils. Haurem de comprendre que persones que estan davant la nostra poden estar parlant amb nosaltres però que alhora estigui veient informació de la vida salvatge a la selva de Borneo.
Haurem d'acostumar a Glass, de la mateixa manera que ens vam haver acostumar a que en algun moment et faran una mala foto i apareixerà a internet. Potser després puguis exercir el teu dret a la privacitat i que s'elimini aquest vídeo o foto, però no li tinguem por, al final la tecnologia ens dóna més coses bones que dolors de problemes.


LA POLÈMICA

Un bar de Seattle prohibeix les Google Glass per possible violació de la intimitat
Un bar de Seattle ha prohibit fins i tot abans del seu llançament la utilització de les ulleres de realitat augmentada Google Glass dins de les seves instal.lacions. Els gerents del bar temen per una possible violació del dret a la intimitat dels seus clients.

The 5 point, ha prohibit l'ús d'aquest dispositiu en les seves instal · lacions per por a una possible violació del dret a la intimitat dels seus clients. Així ho ha comunicat en una publicació a Facebook acompanyada d'una curiosa imatge d'un ull amb el dispositiu.
En aquest post, el seu propietari, Dave Meinert, s'explica que l'establiment acull "gran varietat de gent" entre els quals s'inclouen gran quantitat d'aficionats a la tecnologia a causa de la proximitat d'Amazon.
"Cal entendre la cultura de The 5 Point que és de vegades sòrdid, fins i tot de mala fama i crec que la gent vol anar allà i no ser conegut", escriu Meinert, que diu que els clients de The 5 Point certament no volen ser gravats en vídeo de manera furtiva.
A més, Meinert conclou que, per aquesta raó, no permeten "que persones alienes gravin o facin fotos no desitjades d'altres clients al bar, ja que és una espècie de lloc privat on la gent va".

Comentarios

Entradas populares de este blog

El Catálogo KickStart

Mcdonald's: Una Publicidad Subliminal

Anuncio de #GiorgioArmani, Si