Illuminating Curiosity: 9 famosos, 11 preguntes sobre la llum, un repte per a tots… Participes?


Illuminating Curiosity és un concurs que vol premiar la creativitat i la capacitat de comunicar idees a partir de la constatació que la ciència dóna resposta a moltes preguntes de la vida quotidiana que sempre hem volgut saber. El concurs parteix de preguntes curioses de diferents persones famoses sobre la llum i el repte és enviar les respostes amb vídeos creatius, entenedors, originals, etc.
Alguna vegada t’has preguntat: Per què els insectes van a la llum? Per què veiem les coses del color que les veiem? Podríem viure del Sol com fan les plantes? O, com és possible el cinema en 3D? Aquestes i altres preguntes que molts ens fem, ara ens arriben de la mà de Mònica Terribas, Jordi Ríos, Natxo Tarrés, Aina Clotet i molts altres personatges coneguts de diferents àmbits. No només ens presenten les seves curiositats sobre la llum sinó que també ens expliquen anècdotes i ens fan reflexions personals que els porten a fer-se aquestes preguntes.

Illuminating Curiosity és per tant un concurs audiovisual que exposa les curiositats de la llum en la vida quotidiana i anima a qualsevol persona amb esperit curiós i creatiu a buscar les respostes a aquestes curiositats i a explicar-les en vídeo. El concurs està organitzat per l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques) amb la finalitat de crear un punt de trobada divertit i creatiu de la societat amb les ciències fotòniques.
Tothom qui vulgui podrà participar en el concurs ja que s’han organitzat tres categories per grups d’edat per tal de fer la competició més equitativa. Així mateix, per als més atrevits que es posin davant de la càmera, s’ha obert una categoria per a premiar al “Millor Actor – Actriu o millor Comunicador – Comunicadora”. Un jurat amb representants del món audiovisual, comunicatiu-divulgatiu, científic i educatiu seran els responsables de decidir els guanyadors del concurs. També es tindrà en compte l’opinió del públic per a la categoria de “vídeo millor valorat en les xarxes socials”.
El concurs es posa en marxa amb l’estrena de la web illuminatingcuriosity.icfo.cat i l’emissió de la curiositat de Mònica Terribas just després del programa de TVC Quèquicom. Les següents setmanes seguiran amb l’emissió de la resta de curiositats i totes elles estaran disponibles des del primer dia en la web del concurs junt amb les instruccions per participar.
Fins el 23 d’abril hi haurà temps per enviar els vídeos participants. Durant el temps en que el concurs estigui obert, des de l’ICFO s’oferiran recursos on-line i presencials per ajudar en l’elaboració dels vídeos. Els guanyadors del concurs tindran un reconeixement econòmic a més de l’oportunitat de poder conèixer als famosos del concurs, assistir a una gravació del programa de TVC Quèquicom als estudis de TV3 i... passar a ser un membre destacat de la història dels ICFOnians!
Contacte:
Míriam Martí
Responsable del Programa Illuminating Curiosity
Outreach
ICFO- Institut de Ciències Fotòniques
Av. Carl Friedrich Gauss, 3
08860 Castelldefels (Barcelona), Espanya
T: +34 93 553 4113

Alina Hirschmann
Comunicació
ICFO- Institut de Ciències Fotòniques
Av. Carl Friedrich Gauss, 3
08860 Castelldefels (Barcelona), Espanya
T: +34 93 554 2246
@ICFOnians


Sobre l’ICFO:

L’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques) va ser creat el 2002 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya, com a centre de recerca d'excel·lència dedicat a l'estudi de les ciències i tecnologies de la llum, al més alt nivell internacional. El centre té una triple missió: recerca de frontera, formació de científics i tecnòlegs, i transferència de coneixement i tecnologia. En reconeixement a l'excel·lència en recerca, ICFO va ser concedit amb la prestigiosa acreditació "SeverOchoa" pel Ministeri de Ciència i Innovació, i ha obtingut la primera posició a nivell mundial en la categoria de Física pel rànquing "Mapping Scientific Excellence" publicat 2013.
La recerca a l'ICFO és d’avantguarda i està orientada a programes adreçats a aplicacions de la llum en salut, ciències de la vida, nanomedicina, energies renovables,  tecnologies de la informació, seguretat i processos industrials, entre altres. El centre acull uns 300 investigadors i estudiants de doctorat que treballen a 60 laboratoris situats dins d’un edifici de 14.000 m2, al Parc Mediterrani de la Tecnologia, a Castelldefels, a l'àrea metropolitana de Barcelona.


Comentarios

Entradas populares de este blog

El Catálogo KickStart

Mcdonald's: Una Publicidad Subliminal

Anuncio de #GiorgioArmani, Si