“Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix” Albert Einstein.



Mindfulness redueix l'estrès, promou la resiliència


Vostè s'està preocupant, corre, tot corre al seu voltant. Té una dotzena de coses en la seva ment. En sou conscient?

Què és Mindfulness?

El mindfulness es pot entendre com atenció i consciència plena, com a presència atenta i reflexiva al que succeeix en el moment actual. Pretén que la persona es centri en el moment present d'una manera activa, procurant no interferir ni valorar el que se sent o es respira a cada moment. Com a procediment terapèutic busca, abans que res, que els aspectes emocionals i qualsevol altre procés de caràcter no verbal, siguin acceptats i viscuts en la seva pròpia condició, sense ser evitats o intentar controlar-los. El control sobre successos incontrolables, subjectes a processament automàtic, requereix de la mera experimentació i exposició natural amb la menor interferència possible. 


Encara que el mindfulness ha adquirit una certa notorietat, sobretot als EUA, de mà dels valors orientals, fa alguns aspectes ja coneguts en psicologia: l'exposició i l'autoregulació basades en les tècniques de biofeedback o en l'ús de la hipnosi, on hi ha un deixar que els fenòmens perceptius i sensorials es mostrin com ells són. La seva principal utilitat, més enllà de les tècniques concretes que ofereixi, potser sigui el contrastar amb una psicologia que propugna el control, el benestar, l'eliminació de l'estrès, l'ansietat, etc., Mitjançant procediments que, a falta d'aquesta experimentació natural , poden contribuir a perpetuar.


¿Què es busca?

Practicar la Consciència Plena (Mindfulness), amb la finalitat d'estar present en el que està passant, per donar-nos l'oportunitat d'afrontar conscientment l'estrès, el malestar, la malaltia, la pèrdua i els desafiaments de la vida. D'aquesta manera, es faciliten les respostes eficaces i l'harmonia interior.

Els participants en un estudi que practicaven tècniques de mindfulness durant cinc minuts al dia durant un període de tres setmanes van reportar una reducció significativa d'estrès, juntament amb l'augment de la satisfacció de vida, relacions positives amb els altres i el domini del seu medi ambient. Es tracta de "tots els actors clau en la creació d'una vida digna de ser viscuda", ha afegit Golstein.

Conferenciant:

Yolanda Abellán (Dra. en psicología de la salut per la UAB, experta en Reducció d'estrés (REBAP) i psicoteapeuta en Atenció Psicològica.)

Data:
28/09/2012
Horari:
Divendres - 20:00

Ubicació:
Espai Obert c/Les Valls, 26-28, 4t. 08201 - SABADELL (Barcelona)







Comentarios

Entradas populares de este blog

El Catálogo KickStart

Mcdonald's: Una Publicidad Subliminal

Anuncio de #GiorgioArmani, Si