Campanya #onvasenvas



ANUNCI CAMPANYA ENVÀS ON VAS - CONTENIDOR GROC


"On vas, ENVAS?" És una campanya per fomentar la recollida selectiva impulsada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc de la Campanya Objectiu Residus (COR) i amb la col · laboració d'Ecoembes i Ecovidrio.

Sota el lema "On vas, ENVAS?", La campanya pretén sensibilitzar sobre la recollida selectiva dels residus i el seu tractament posterior per ser reciclats. La campanya se centra en els envasos de plàstic, llaunes, brics, vidre, paper i cartró que es dipositen en els contenidors groc, verd i blau. Una bona gestió d'aquests residus permet recuperar i reciclar, aconseguint que es converteixin de nou en un recurs amb valor per obtenir nous productes.

L'element central de la campanya és la cançó "On vas, ENVAS?" Que, a manera de jingle, forma part d'un conjunt d'actuacions en les emissores de ràdio RAC1 i RAC105. Des de diferents programes, es motivarà als oients a separar els residus d'envasos i se'ls animarà a participar en les visites a la planta de selecció de residus, on es realitzarà un concurs i tindran l'oportunitat de guanyar un lot de productes ecològics.


ANUNCI CAMPANYA ENVÀS ON VAS - CONTENIDOR VERD


La cançó té el seu propi videoclip que es difon a través de la pàgina web de la campanya, de les xarxes socials Facebook i Twitter del COR (Campanya Objectiu Residus), i també des de Facebook i Twitter del Moviment R, la seva campanya 2.0. L'etiqueta (hashtag) que s'utilitza és # onvasenvas. El videoclip s'ha elaborat gràcies a la participació ciutadana i espontània en diferents accions al carrer en tres municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.
La campanya també compta amb alguns elements de màrqueting, com un joc de sis posagots que es repartiran en els municipis participants.

Crítica a Ràdio Castellar de la campanya On vas envàs?

La resta d'accions de la campanya es duran a terme al llarg del 2012, amb l'objectiu de seguir informant sobre els beneficis socials, econòmics i ambientals del reciclatge, i de sensibilitzar sobre la importància de fer una bona separació dels residus que generem a casa, a l'escola ia la feina.
Els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona que col · laboren amb la campanya són: Begues, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, Ripollet, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Santa Coloma de Gramenet.


La polémica

ICV demana que es retiri la campanya sobre residus 'ENVAS on vas'

El diputat ecosocialista Salvador Milà afirma que la campanya crea confusió entre els ciutadans, "perjudica el treball previ a favor del reciclatge", "va en contra de la recollida selectiva i reciclatge i només pretén afavorir els interessos de les empreses productores d'envasos" i no a la defensa del medi ambient.

El diputat explica que el fet que la campanya de publicitat redirigeixi els residus de plàstic i vidre que no són envasos cap a les deixalleries respon a un "problema de competències i del conveni signat" entre els productors d'envasos Ecoembes i Ecovidrio ("que financen completament la campanya "

A nivell ciutadà, la campanya ENVAS on vas, que va arrencar el passat 21 de desembre, ha estat un èxit. No només per la facilitat amb la qual es taral · leja l'enganxosa cançó, sinó perquè ha superat els tres milions de consultes a la seva pàgina d'internet, segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat. La conselleria va destacar també que des del seu inici, s'han produït 3.295 descàrregues de l'aplicació mòbil per a Apple, mentre que la dissenyada per Android, i que porta menys temps disponible, ha superat ja les 1.000 descàrregues. Fins i tot el programa de sàtira política Polònia ha replicat l'anunci al to de "Mas ¿on vas?".

El Videoclip musical
El videoclip de la cançó "On vas, envàs?" forma part de la campanya amb el mateix nom i que fomenta la recollida selectiva d'envasos a l'àrea metropolitana de Barcelona. Les imatges s'han gravat a diferents municipis amb la col•laboració simpàtica i espontània de tothom qui es va engrescar a ballar al ritme de la cançó. A més, el videoclip explica l'emotiva relació entre el protagonista i diversos envasos que formen part de la seva vida quotidiana, dels quals un dia ha de desfer-se'n i llençar-los als contenidors de recollida selectiva. És una campanya de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb el suport d'Ecoembes i Ecovidrio. http://www.onvasenvas.cat


Comentarios

Entradas populares de este blog

El Catálogo KickStart

Mcdonald's: Una Publicidad Subliminal

Anuncio de #GiorgioArmani, Si